Hygiene wachtkamer

Meer aandacht voor hygiëne in de eerstelijnszorg

Gezondheidsbehandelingen verplaatsen steeds vaker van het ziekenhuis naar de eerstelijnszorg zoals huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. Omdat het goedkoper is stimuleert de Rijksoverheid dat de eerstelijnszorg zoveel mogelijk mensen helpt. Hier ligt onder andere een uitdaging op het gebied van hygiëne. Zijn de faciliteiten vandaag de dag hygiënisch genoeg om deze gezondheidsbehandelingen veilig uit te voeren? En hoe is het gesteld met de infectiepreventie bij de eerstelijnszorg?

Er zijn tal van factoren die bepalen wat het infectierisico is. In een ziekenhuis is een hele afdeling bezig met het in kaart brengen van de risico’s en preventiemaatregelen. Eén van de belangrijkste factoren bij het voorkomen van infecties is een goede hygiëne. Persoonlijke hygiëne, zoals het handenwas-protocol, is in de meeste gevallen goed op orde. De meeste winst is te behalen in het verhogen van de omgevingshygiëne. Hoe vaak wordt bijvoorbeeld uw praktijk volledig gedesinfecteerd?

Om uw praktijk blijvend te beschermen tegen bacteriën, virussen en schimmels kunt u gebruik maken van Produsafe QX. Produsafe QX is een coating op waterbasis die organische vervuiling mineraliseert. De coating kan op alle ondergronden toegepast worden en zorgt u voor extra hygiëne in uw praktijk, zonder dat dit extra personeelsinspanning en chemische schoonmaakmiddelen kost.

Tot slot is Produsafe QX ook een zeer kosteneffectieve oplossing, vanaf het moment van aanbrengen verhoogt u de hygiëne én verlaagt u de schoonmaakkosten. Neem vrijblijvend contact voor een demonstratie bij u op locatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *