Verpleegtehuis

Hoe verbeter ik de hygiëne in verpleegtehuizen?

De hygiëne in verpleegtehuizen laat te wensen over. Niet zelden wordt zo’n discussie aan geslingerd door de IGZ, zo ook nu. Uit onderzoek van de IGZ, gepubliceerd in de Telegraaf (http://www.telegraaf.nl/gezondheid/23978528/___Verpleeghuis_smerig___.html),  blijkt dat in veel verpleeghuizen de hygiëne niet op orde is. Een paar jaar geleden was er in een vergelijkbaar onderzoek een vergelijkbaar beeld ontstaan. ‘Het werkveld moet nu echt in actie komen’, aldus de IGZ. Dat doet de vraag rijzen; waarom is de hygiëne niet op orde in de verpleeghuizen?

In verpleeghuizen wordt er elke dag hard gewerkt om bewoners een aangenaam verblijf te bieden. Aan hun inzet ligt het absoluut niet, aan tijd des te meer. Als je het over tijd hebt, heb je het ook over geld. Doordat het voorkomen van een infectie voor de zorgverzekeraar geen ‘handeling’ is, is hier ook geen budget voor gereserveerd. Toch is het van levensbelang dat het uitbreken van virussen zoals Noro worden voorkomen. Zoals iedereen al weet zijn ze in ziekenhuizen hier al veel verder mee. Een veel ander gehoord argument is dat door meer aandacht voor hygiëne de ‘huiselijkheid’ van het verpleegtehuis verminderd. In een ideale situatie biedt het verpleeghuis dus de huiselijkheid van thuis en de hygiëne standaard van een ziekenhuis. Is dat mogelijk?

Nieuwe hygiëne technologie is het antwoord op deze vraag. Na jaren van ontwikkeling en experimenten hebben wij een coating ontwikkeld die alle organische vervuiling zoals bacteriën, virussen en schimmels mineraliseert (doodt). Onze coating, genaamd Produsafe QX, kan op alle ondergronden toegepast worden met als resultaat een meetbaar hoge hygiëne voor een betaalbare prijs. Met Produsafe QX krijgt u met een minimale investering een maximaal resultaat voor jaren.

Graag komen wij bij u langs voor een vrijblijvende demonstratie of kijk eens op www.produsafe.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *