Artikel ProduSafe in Fluidsprocessing juni 2013

Artikel Fluidsprocessing 3 2013 -Nanocoating op waterbasis is efficiënte schoonmaakoplossing

Om het schoonmaken net iets te vereenvoudigen en te verbeteren, bracht sapfabrikant Wild Flavors in Amsterdam als een van de eerste food-gerelateerde bedrijven Environ-X aan op wanden en vloeren. Michiel van Rooijen, senior Quality Assurance Coördinator: “Vooral in zo’n nat en ruw proces als het onze bestaat er grote kans op schimmels. Maar nu zo’n twee jaar na het aanbrengen en het regelmatig monitoren, merken we dat we de microbiële belasting drastisch hebben kunnen verlagen. Het is geen wondermiddel maar het helpt wel.”

Michiel van Rooijen vertelt dat de locatie Amsterdam eind jaren ‘70 begon als bulkterminal. “Destijds hadden we eigen plantages in Brazilië en Florida en er voer hier toen elke zes weken een schip binnen met jus d’orange-concentraat, oftewel ingedikt sap. We waren ook de eerste terminal in Europa op dat gebied.” Overigens was het ook zo’n beetje het eerste bedrijf op het uitgebreide terrein van het Westelijk havengebied in Amsterdam.

Van Rooijen vervolgt: “We deden eigenlijk alleen maar overslag van dat concentraat. We mengden om een constante kwaliteit door het hele jaar heen te krijgen maar dat was het. Het werd uit geleverd in vrachtwagens en ging zo naar afvullers. Destijds lag er voornamelijk sinaasappelsap in de supermarkt maar er zijn steeds meer ‘smaakjes’ bijgekomen………

Wilt u het volledige artikel uit Fluidsprocessing ontvangen?

Vul dan uw gegevens in hier of klik op de link naar de online versie van het vakblad Fluidsprocessing

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *